Opmåling af græsplæne til robotplæneklipper

Vil du slippe for at slå græsset, er en robotplæneklipper sagen. Men inden du køber én, skal du kende størrelsen på din græsplæne; den er nemlig afgørende for valget af plæneklipper.

Der findes mange forskellige typer robotplæneklippere på markedet, og prisen varierer fra model til model alt efter funktioner, mærke, kræfter og støjniveau. Hvilken maskine der er den rette til netop din have, afhænger først og fremmest af størrelsen på din græsplæne. En stor plæne kræver en kraftig robotplæneklipper, mens du kan nøjes med mindre model, hvis haven er tilsvarende lille.

Men hvordan finder du ud af, hvor mange kvadratmeter græsplæne, du har? Der er trods alt ingen grund til at investere i en robotplæneklipper, der kan klare en hel fodboldbane, hvis du kun har 500 m2 græs at slå – altså må du i gang med opmåling af græsplænen.

Opmåling af græsplæne til robotplæneklipper

Sådan måler du din græsplæne

Der findes flere forskellige metoder til opmåling af græsplæne til robotplæneklipper, men de mest almindelige er følgende to:

  • Manuel opmåling
  • Online opmåling

Ved manuel opmåling laver du en oversigt over din have på et stykke papir, hvorefter du griber tommestokken eller målebåndet og begynder at måle. Du kan enten måle alle sider, hjørner og krumspring, plænen måtte have, eller du kan måle hele grunden op og trække arealet af bygninger, terrasser og beplantninger fra.

Ved online opmåling kan du eksempelvis bruge programmet Google Earth Pro eller https://www.hondamiimo.dk/#find, hvor du hurtigt og let kan lave en opmåling af din græsplæne. Det kræver kun enkelte klik, og det er noget mere håndgribeligt end den manuelle opmåling af græsplænen.

 

Vælg den rigtige robotplæneklipper

Når plænen er målt op, kan du indlede jagten på den helt rigtige robotplæneklipper, og her kan du med fordel gøre dig to forskellige overvejelser; er havens indretning meget kompleks, og har du brug for mange funktioner?

Er der mange smalle passager, små zoner og større eller mindre bede, robotplæneklipperen skal omkring, er det vigtigt, at du vælger en maskine, der kan klare det. Samtidig er det essentielt, at du kan indstille og konfigurere robotplæneklipperen efter dine egne ønsker, men husk, at elektronik koster penge, og ofte kan de mange funktioner forvirre mere, end de gavner.

Så snart du har færdiggjort opmålingen af din græsplæne samt valgt og købt en robotplæneklipper, er du klar til montering og installering – er det for stort et projekt at klare på egen hånd, hjælper vi dig gerne.

Få et uforpligtende opkald

Lad os høre om din opgave som du ønsker løst.

    Ring mig op hurtigst muligt Jeg accepterer privatlivspolitik